Blog Posts Business Management

Doe Maar Duurzaam

Eind vorig jaar waren onze klanten Simon Loos en Carglass samen met ORTEC te zien in het RTL Z programma Doe Maar Duurzaam.

Een beter milieu begint bij jezelf

Doe maar duurzaam. Een keuze die steeds meer bedrijven en consumenten maken. Zo staan er niet alleen bij de consument vaker een elektrische of hybride auto op de oprit. Ook in de wagenparken van transporteurs en logistiek dienstverleners verschijnen steeds meer elektrische voertuigen.

Elektrisch rijden komt in een stroomversnelling

In het goederentransport beperkt het gebruik van elektrische voertuigen zich vooral nog tot last mile bezorging met bestelbussen en kleinere voertuigen. De elektrische vrachtwagen is voor binnenstedelijke distributie ook in opkomst. Onder andere Simon Loos heeft deze opgenomen in het wagenpark. Beperking is vooral de actieradius, maar naarmate batterijen beter worden, zal die ook steeds groter worden. Eén van de bekendste voorbeelden is in dit geval de elektrische Semi van Tesla die in 2019 ook op de Nederlandse wegen te vinden zal zijn.

e-truck-simonloos

Al die elektrische voertuigen moeten nog steeds wel opgeladen worden. Het produceren van elektriciteit heeft ook impact op het milieu.

Minder kilometers, dus minder uitstoot

Er zijn meer manieren om de impact van goederenvervoer op het milieu te verminderen. Eén van de belangrijkste is het rijden van minder kilometers. Dat levert direct een vermindering van uitstoot op, of dat nu de uitstoot van een dieselmotor of een elektriciteitscentrale is. Het scheelt bijvoorbeeld ook in levensduur en onderhoud van zowel trekkers als opleggers.

Slim rekenen, dus slimme routes

En dat is waar slim rekenen om de hoek komt. Hoe meer orders, ritten, wagens, chauffeurs en stops, hoe moeilijker het wordt om handmatig de beste en kortste routes te plannen. Met slimme rekenkracht (optimalisatie algoritmes) kunnen grote hoeveelheden data snel worden geordend en geanalyseerd. Een veelheid aan opties wordt in korte tijd vergeleken om zo tot de optimale verdeling te komen van orders over ritten en stops, waarna de optimale routes kunnen worden toebedeeld aan trucks, trailers en chauffeurs.

Minder kilometers én meer klanten helpen

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor goederen en vrachtwagens. Het geldt net zo goed voor monteurs die de hele dag onderweg zijn om bijvoorbeeld ruiten van klanten te repareren. Slimme rekenkracht helpt dan bij het toewijzen van een schade aan de juiste monteur, rekening houdend met de planning voor de rest van de dag en de kilometers die daarvoor gereden moeten worden. Zo rijden de monteurs de minder kilometers en kunnen binnen de gereden kilometers meer klanten helpen. Dat is hoe Carglass kosten bespaart en uitstoot vermindert, terwijl ze tegelijkertijd de klanttevredenheid kunnen verhogen.

Tel uit je winst. En die voor het milieu.

Doe maar duurzaam dus

Heb je de Doe Maar Duurzaam uitzending gemist? Kijk hieronder de uitzending terug.

The post Doe Maar Duurzaam appeared first on This Complex World.

Leave a Comment

Get the BPI Web Feed

Using the HTML code below, you can display this Business Process Incubator page content with the current filter and sorting inside your web site for FREE.

Copy/Paste this code in your website html code:

<iframe src="https://www.businessprocessincubator.com/content/doe-maar-duurzaam/?feed=html" frameborder="0" scrolling="auto" width="100%" height="700">

Customizing your BPI Web Feed

You can click on the Get the BPI Web Feed link on any of our page to create the best possible feed for your site. Here are a few tips to customize your BPI Web Feed.

Customizing the Content Filter
On any page, you can add filter criteria using the MORE FILTERS interface:

Customizing the Content Filter

Customizing the Content Sorting
Clicking on the sorting options will also change the way your BPI Web Feed will be ordered on your site:

Get the BPI Web Feed

Some integration examples

BPMN.org

XPDL.org

×